TSK Turku Accordeon


Kuvat Antti Kevätlahti

TSK Turku Accordeon 2019 tulokset

Turun Soitannollisessa Kerhossa harmonikkakilpailut ovat pitkä perinne. Vuonna 2015 vietettiin jo kisojen 40-vuotisjuhlaa. Tapahtuma on uudistunut kerta toisensa jälkeen. Viimeisin suuri muutos on ollut kilpailun laajentuminen valtakunnalliseksi ja ikärajattomaksi. Tässä yhteydessä nimestä tuli TSK Turku Accordeon, kun sitä ennen se oli Varsinais-Suomen nuorten harmonikkakilpailut.

Harmonikka on monipuolinen soitin, ja tässä kilpailussa otettiin ensimmäisten joukossa Suomessa myös melodiabassot huomioon omissa sarjoissaan. Standardibassoharmonikalla soitetaan perinteisiä kappaleita, kuten Varisevat lehdet ja Ticotico. Melodiabassoharmonikka taipuu paremmin klassiseen musiikkiin, ja oli aikanaan uraauurtava keksintö. Nykyään TSK Turku Accordeon – kilpailussa kuulee niin perinteistä, klassista kuin uuttakin musiikkia monipuolisesti eri musiikkityyleissä, mikä tekee osaltaan yleisön puolellakin kuuntelusta elämyksen.

Kilpailussa jaetaan osallistumispalkinnot jokaiselle, kuten myös kunniakirja, ja tuomariston päätöksen mukaan parhaille pokaalit. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan myös, ja lisäksi Jouko Adeniuksen muistorahasto myöntää kaksi stipendiä. Muitakin palkintoja jaetaan. Kilpailun yhteydessä on perinteisesti saatu nauttia myös muusta mukavasta, kuten harmonikkanäyttelyistä ja väliaikamusiikista, levymyynnistä jne. Kahviota ja arpajaisia unohtamatta!

Kisatiimiin kuuluvat tällä hetkellä soitonopettaja, kaksinkertainen pelimannimestari Elina Ukkonen, muusikko, Turun Harmonikkakerhon pj. ja SHL:n liittovaltuuston jäsen Taina Laiho sekä Olavi Virta -laulukilpailun voittaja, harmonikansoittaja Juha Simola. Tiimin ja koko TSK:n hallituksen tavoite on kehittää TSK Turku Accordeon –kisasta tapahtuma, joka kokoaa harmonikanystäviä yhteen viihtymään kerran vuodessa ja samalla vie tätä perinteikästä kulttuuria oman pienen osansa eteenpäin.