Yhteislaulut


Yhteislauluperinne TSK:n osalta alkoi samoista Turun kaupungin Puolalanmäen viihdeilloista kuin KATUTANSSITKIN 1970 – luvun puolivälissä. Katutanssit löysivät lähes heti paikkansa Aurajokirannassa Liljan Patsan alapuolelta, mutta yhteislaulut seikkailivat ensin Samppalinnan kesäteatterilla, sitten Vartiovuoren kesäteatterilla, kunnes asettuivat 90-luvulla Brinkkalan pihalle Kulttuurikeskuksen muutettua kyseiseen kortteliin. Siellä ollaan siis jo viihdytty yli 20 vuotta kesämaanantaisin kesäkuusta elokuuhun ja laulajia on ollut alun 30:stä nykyään melko tasaiseen 200 laulajan määrään joka kerta. Laulattajiakaan ei ole tarvinnut hakea kissojen ja koirien kanssa vaan aina on löytynyt innokkaita kerhon soittajia mukavaan tilaisuuteen.

TSK:n lauluvihot, jotka Pentti Laine ( ent. Orisaari) kovalla vaivalla kokosi ja kirjoitti, ovat kuluneet käytössä ja nykyään viiden eri vihon vaihtelulla, ollaan kesän aikana laulettu yli 600 laulun valikoimasta. Tosin joskus pikku sadekuuro on tuhonnut melkoisen määrän vihkoja, paperi, kun ei vettä kestä. Kaupungin avustusten voimin ja aikoinaan kaupungin kopiokoneet tekivät uusia tarpeen vaatiessa.

Uutena paikkana ollaan nyt käytettu Turun uuden pääkirjaston pihaa elokuussa ja se on tuonut jopa vielä lisää laulajia. Talvisaikaan ylläpidetään yhteislauluperinnettä Museokeskuksen suosiollisella avulla Raatihuoneella 2 kertaa kuussa, jossa sielläkin käy keskimäärin 60 laulajaa per kerta.

Kaiken kaikkiaan lauluperinne elää ja voi hyvin TSK:lla.