Turun Soitannollinen Kerho r.y. on maamme vanhimpia musiikillisia yhdistyksiä, johon kuuluu nykyisin reilut 250 muusikkoa ja musiikin ystävää. Kerhon perustamiskokous pidettiin Turussa Kahvila Aromassa 23.4.1934 ja läsnä oli tuolloin 28 asiasta kiinnostunutta musiikinharrastajaa. Kerhon tarkoituksena on alusta asti ollut kehittää jäsenistönsä musiikillisia harrastuksia järjestämällä mm. konsertteja, tansseja, yhteislaulutilaisuuksia ja kilpailuja. Kerho voi toimeenpanna rahankeräyksiä, tempauksia tai viihdetilaisuuksia erilaisten hyväntekeväisyyskohderyhmien hyväksi. Näissä merkeissä kerho onkin järjestänyt jo 30 vuotta joka kevät hyväntekeväisyyskeräyksen, joka kulkee nimellä ”Pihasoittotempaus”. Keräyksessä kerätään varoja eri vammaisjärjestöjen lapsille. Keräykset ovat tuottaneet tähän mennessä jo yli 280.000,00 euroa.

 

TSK:n hallitus toivottaa yleisöllemme, jäsenistölle, sekä yhteistyökumppaneillemme

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2023!


TSK:n SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

Kokous pidettiin kerholla 15.12.2022 ja suoritettiin henkilövalinnat vuodelle 2023. Puheenjohtajaksi valittiin neljännelle kaudelleen Jussi Lempiäinen. Hallitukseen Harry Lindström, Maija Alitalo, Timo Rautala, Ritva Mäntsälä, Tauno Kivikankare, Terttu Honkaranta ja Ari Rantanen. Hallitus järjestäytyy tammikuun 2023 puolella.


TSK:n PERINTEISET YHTEISJOULULAULUT TURUN LINNAN KIRKOSSA

TSK:n solistien johdolla laulettiin joululauluja jo 12. kertaa linnan upeassa kirkossa.

Hannu Määttäsen juontamassa lämmintunnelmaisessa konsertissa esiintyivät solisteina Aulis Kotaviita, Terttu Honkaranta, Pertti Tamminen, Muruttaret, Leila Marttila ja Jouni Haapaniemi. Säestyksestä huolehtivat ansiokkaasti Minna Ranta ja Tauno Kivikankare.


Timo Rautala palkittiin vapaaehtoistyöstä

Timo palkittiin yli 20 vuotta jatkuneesta vapaaehtoisesta syöväntorjuntatyöstä Lounais-Suomalaisten syöpäjärjestöjen vapaaehtoistyön kultaisella mitalilla numero 11., joka luovutettiin lauantaina 5.11.2022 Meri-Karinassa pidetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Mitali on myönnetty jo viime talvena, mutta silloisen koronatilanteen vuoksi luovutustilaisuus pystyttiin järjestämään vasta nyt syksyllä.

Iso kiitos kuuluu myös lämminhenkisen konsertin mahdollistaneille TSK:n solisteille ja soittajille.

Mitalin luovutti kiitospuheen kera Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.


Talvikin tekee tuloaan…

TSK:n Yhteislaulut ja Katutanssit ovat kuuluneet turkulaiseen kesään pian 50 vuotta.

Aktiivisille ja tutuiksikin tulleille osallistujille sydämellinen kiitos. Olette tuoneet jälleen tilaisuuksiimme sykähdyttävää lämpöä ja iloa, jota talvella on mukava muistella ensi kesää odotellen.

TSK kiittää myös talkoisiin osallistuneita laulajiaan ja soittajiaan. Kiitoksen paikka hyvästä yhteishengestä on tilaisuuksiemme toteuttamiseen osallistuvalle kirjaston henkilökunnalle.


Yhteislaulut Kauppatorin avajaisissa

TSK:n väkeä oli maanantaina 19.9.2022 Kauppatorin avajaistohinoissa ja sadesään yhteislauluissa lauloivat ja soittivat Matti Lepänhaara, Terttu Honkaranta, Pentti Vatanen, Pertti Tamminen, Hannu Määttänen ja torilla pitkän päivän esiintynyt Timo Rautala. TSK:n hallituksesta Tauno Kivikankare ja Jussi Lempiäinen toimivat tilaisuuden yleismiehinä.